Ξάδερφε, από ορθογραφία, του κώλου τα νιάμερα!

Επειδή το τρωκτικό ξαδερφάκι μας για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ, έκανε μεν μια πολύ σωστή επισήμανση, αλλά δεν την συνόδευσε με προτάσεις, επανερχόμαστε στο θέμα με το επίμαχο ανορθόγραφο κείμενο στο δελτίο τύπου.
Κάνουμε συγκρίσεις στην πρώτη μόνο παράγραφο, αλλά πλέον μετά την διόρθωση, προβάλλουμε το ορθογραφικά σωστό.

Αρχικά ας δούμε το ανορθόγραφο:

Όλα για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!!!! Αλλαγή πολιτικών, δεν πάει άλλο


«Η κρίση την οποία βιώνει η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω της ανάκαμψης του δικομματισμού αλλά μέσω πολιτικών αλλαγών που αντιμετωπίζουν τα αίτια της κρίσης και που οδηγούν σε μια συνεκτική πράσινη λύση για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Με την είσοδο τους στη Βουλή και την εκλογή τουλάχιστον 8-10 βουλευτών οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουν να γίνουν καταλύτης πολιτικών αλλαγών», δήλωσε ο Ν. Χρυσόγελος, μέλος της Γραμματείας και εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων.

πηγή ecogreens-gr.org

Όπως βλέπετε, είναι απαράδεκτοι.
Το διορθώσαμε και παραθέτουμε το σωστό:

Ώλα για την Αιλάδα, ραι γαμότω!!!! Αλαγεί πωλυτηκόν, δαιν πάι άλω


«Οι κρήσει τιν ωπία βιόνη ι χώρα δαιν μπωροί να αντειμαιτοπηστί μαίσω τεις ανάκαμψοις του δηκωματησμού αλά μαίσο πωλειτηκόν αλαγόν που αντημαιτοπήζουν τα έτεια τις κρήσοις κε που ωδηγούν σαι μηα σηναικτυκί πράσυνει λίσοι γηα τιν ηκωνωμήα, τιν κηνονεία κε τω παιρυβάλων. Μαι τιν ήσωδω τους στυ Βουλύ κε τιν αικλωγί τουλάχυστων 8-10 βουλεφτόν ει Ηκωλώγει Πράσηνει αιπηδυόκουν να γήνουν καταλείτις πωλυτηκόν αλαγόν», δύλοσαι ο Ν. Χρισώγαιλως, μαίλως τις Γραματύας κε αικπρώσοπως τήπου τον Ηκωλώγον Πράσυνον.

Άριστο;;; όχι, παίζουμε νομίζετε...
Τόσα χρόνια σπουδές, όχι σαν τον Καραμανλή που το αγόρασε και τον Καρατζαφιόζη που δεν έχει καν το απολυτήριο λυκείου.

Ήταν μια προσφορά του φιλολογικού-γλωσσολογικού Ιδρύματος Ποντικοκούραδων "από ορθογραφία, του κώλου τα νιάμερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: