Μόνο τον ...Ψυχάρη δεν έβαλε ο Γιώργος στην λίστα

Την αλλαγή τροπαρίου, περί δήθεν ανάγκης σύστασης ενός Μεγάλου Συνασπισμού από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στην Ελλάδα, ώστε να διαχειριστούν επιτυχώς(!) την πολιτικο-κοινωνική κρίση, σηματοδοτεί το σημερινό σχόλιο του Σταύρου Π. Ψυχάρη, στο «Βήμα της Κυριακής».

«Όπως ήδη έχει γράψει «Το Βήμα», [σπεύδει να διευκρινίσει, ψευδόμενος ο κ. Ψυχάρης] κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων υπό ομαλές πολιτικές συνθήκες [το βάζει έτσι για να καλύψει την προηγούμενη αντίθετη τοποθέτηση του ΔΟΛ και όχι μόνον] είναι αδιανόητη. Θα ακύρωνε την ουσία της πολιτικής, θα δημιουργούσε την εντύπωση ότι τα δύο κόμματα είναι ίδια, εξισώνοντας(!) την Πρόοδο με τη Συντήρηση, και θα ανέθετε τον ρόλο της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως σε πρόσωπα που δεν υποστηρίζουν εφικτά κυβερνητικά προγράμματα» [ωπ, εδώ αποκαλύπτει το αίτιο αλλαγής πλεύσης των νταβάδων. Φοβούνται την άνοδο των…αιθεροβαμόνων με τα … μη εφικτά προγράμματα! Προτιμούν τα εφικτά πλάνα της διαπλοκής με τις εφικτές εθνικές επιταγές της Siemens]

«Μια κυβέρνηση συνεργασίας θα είχε προφανή στόχο το να διασωθεί το σημερινό πολιτικό κατεστημένο. Αυτό δεν το επιθυμεί η πλειοψηφία των πολιτών, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις» [ανάγκα και οι θεοί της διαπλοκής πείθονται, που λέμε].
«Η κοινωνία δεν διακατέχεται από απορία για τον ρόλο και τους στόχους του πολιτικού κατεστημένου. Βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Περιμένει το μεγάλο βήμα της Δημοκρατικής Παράταξης, που είναι υποχρεωμένη να αλλάξει σε όλα».

[προσοχή, όχι «να τα αλλάξει όλα», αλλά «να αλλάξει σε όλα», σημειώνει ο σχολιαστής …φουκαρά Γιώργο που έμπλεξες! Άσε που, η κοινωνία, κατά Ψυχάρη, βρίσκεται σε φάση αναμονής και όχι προσμονής…(ξανά), φουκαρά Γιώργο τι σου ετοιμάζουν!]

Συμπέρασμα: η κρίση του δικομματισμού είναι προφανές ότι έχει θορυβήσει το καθεστώς. Βαρδινογιάννης, Λαμπράκης, Μπόμπολας, Αγγελόπουλος και οι μικρότεροι ικέτες της διαπλοκής βρίσκονται σε δίλλημα και αμφιταλαντεύονται, αναλύοντας αγχωμένοι ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία που αποτυπώνουν τις τάσεις στο εκλογικό σώμα.

Είναι ικανοί να προωθήσουν (πατρονάρουν) οποιαδήποτε λύση, ώστε να εμποδίσουν την ανάπτυξη ενός κινήματος πραγματικής αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος και της διαπλοκής, δηλαδή του καθεστώτος τους.

Τρέμουν την ιδεολογικοποίηση των πολιτικών αντιδράσεων της ευρύτερης κοινωνίας και θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να παρεμποδίσουν μια δημοκρατική εξέλιξη.

Όμως, ότι και να κάνουν, τη δική μας αποκαλυπτική φωνή δεν θα μπορέσουν να εξαφανίσουν.

Μάγκες χάσατε! Και στο φεγγάρι να αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε θα σας στέλνουμε το μήνυμα της χλευαστικής αμφισβήτησης της μαφιόζικης κυριαρχίας σας.

Ζήτω η Δημοκρατία! Κάτω η πελατειακή ολιγαρχία!

κατά τα άλλα, ο Ψυχάρης, είναι με τον Παπανδρέου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: