δήθεν 280 εκατ. κι άλλες τέτοιες μπούρδες...

Σημερινό άρθρο στην Ναυτεμπορική

Τα σενάρια για τις εναλλακτικές λύσεις στο Βοτανικό βρίσκονται πλέον επί τάπητος στην Μπάμπης Βωβός [VOVr.AT] Σχετικά άρθρα Διεθνής Τεχνική (ΜΒΔΤ) μετά τις πληροφορίες από το Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ ότι βάζει φρένο στην επένδυσή της, ύψους 250 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου.

Παράλληλα το πιθανότερο είναι πως θα κινηθεί και δικαστικά, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αποζημίωση για την έκταση που έχει παραχωρήσει από το οικόπεδό της (56 στρέμματα) για την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ καθώς και για τις εργασίες κατεδάφισης παλαιότερων κτισμάτων που έχει ήδη κάνει στο χώρο.

Αν δεν κινηθεί δικαστικά θα ξεκινήσει ένας μαραθώνιος διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΜΒΔΤ, του Δήμου Αθηναίων και της ΠΑΕ Παναθηναϊκού, χωρίς βεβαίως να είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές, μιας που τα δύο έργα, γήπεδο και εμπορικό κέντρο ήταν στενά συνδεδεμένα με βάση ειδικό νόμο.

Σημειώνεται ότι οι χρήσεις που επιτρέπονται για το οικόπεδο της ΜΒΔΤ, χωρίς το νόμο για τη Διπλή Ανάπλαση, είναι γραφεία και βιομηχανικοί χώροι. Ωστόσο, η κατάσταση για την εταιρεία real estate είναι δύσκολη με δεδομένο ότι η εν λόγω επένδυση ήταν γι΄ αυτή η μεγαλύτερη που έχει σχεδιάσει.

Το οικόπεδο

Το επίμαχο οικόπεδο αγοράστηκε έναντι τιμήματος 57 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2006 και η κατασκευή του κέντρου έχει προχωρήσει σημαντικά, αφού έχει ήδη κατασκευαστεί το 80% του οπλισμένου σκυροδέματος, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και μεγάλο μέρος των εργασιών διαμόρφωσης των υπογείων.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της το έργο αυτό είναι αποτυπωμένο στα βιβλία της εταιρείας έναντι 185 εκατ. ευρώ, με πραγματοποιημένο κατασκευαστικό κόστος 34 εκατ. ευρώ. Η ΜΒΔΤ έχει λάβει για το έργο αυτό κοινοπρακτικό δάνειο 125 εκατ. ευρώ. Με βάση παλαιότερη ανακοίνωσή της για τις εκτελεσθείσες μέχρι τη διακοπή εργασίες, περιλαμβανομένης και της δαπάνης για την αγορά των ιδιοκτησιών ΕΤΜΑ-ΕΛΛΑΤΕΞ, η Πειραιώς Real Estate έχει πιστοποιήσει συνολικό ποσό δαπάνης 154,420 εκατ. ευρώ.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

Για να διαβάσετε το προπέρσινο άρθρο μιας παλιοφυλλάδας, ξέρετε που να πάτε...


Δεν υπάρχουν σχόλια: